Care este diferenta dintre o cafea preparata profesional si una de la tonomat?

In ceea ce tine de cafeaua preferata a fiecaruia dintre noi, in mod evident, parerile sunt impartite si fiecare prefera un anumit tip de cafea. Fie ca este vorba despre o cafea mai amara, fie ca este una medie, fie ca iubim cafeaua proaspat macinata, sau poate ca nu conteaza atat de tare acest detaliu, ei bine, pentru fiecare gust in parte, exista totusi detalii care fac diferenta.

Avand in vedere ca vorbim despre o bautura atat de comuna, care nu lipseste din niciun local si este prezenta chiar in invitatiile facute unei persoane cu care dorim sa ne intalnim, prin replici ce deja au devenit la fel de comune precum bautura(“Hai sa ne vedem la o cafea!”), fara dar si poate, avem in fata si mii de gusturi diferite, parerile fiind impartite.

De ce sa alegi o cafea preparata profesional in propria locuinta?

In ceea ce tine de alegerea pe care o facem atunci cand vine vorba de cafeaua preparata profesional si de cea de la un tonomat, fara a sta pe ganduri, in mod clar, cea preparata profesional poate fi numita cu adevarat cafea, in timp ce cafeaua de la tonomat este mai mult un inlocuitor. Pe langa faptul ca savoarea unei cafele proaspete este incomparabila, nu putem sa neglijam faptul ca un tonomat poate sa foloseasca cafea ce este incarcata de zile bune, laptele este de tip praf, iar toti acesti factori nu fac decat sa ne ofere o cafea de o calitate foarte slaba.

Nu degeaba cafeaua profesionala are aceasta denumire, ci in mod evident, aceasta se datoreaza modului in care este facuta, conform retetelor consacrate. De exemplu, un latte veritabil este facut dintr-o doza de cafea proaspat macinata, cativa mililitri de lapte proaspat, preparat la steamer, cu o spuma de doua degete, perfect pentru a fi savurat de iubitorii latte-urilor, in timp ce un asa-zis “latte” de la tonomat, este mai mult o copie nereusita a acestei retete, avand in vedere ca reteta nu este respectata, iar gustul autentic nu poate fi regasit in aceasta formula.

In mod clar, laptele praf din tonomate nu reprezinta o siguranta pentru niciunul dintre noi, dar nici cafeaua ce se afla acolo de ceva timp deja, Evident, pot exista si tonomate foarte bine intretinute, dar de unde am putea avea noi aceasta siguranta? Nu prea ne poate garanta nimeni ca apasand 2 butoane ne vom putea bucura de cafeaua noastra preferata.

In vreme ce tonomatul nu prezinta o siguranta, pe de alta parte, cafeaua profesionala isi are originile in cele mai indepartate colturi ale Etiopiei si aduce odata cu boabele naturale si o savoare unica, iar retetele urmate in amanunt fac ca orice bautura pe baza de cafea sa fie exact pe gustul doritorilor.

Este adevarat, sunt momente in care ne putem bucura si de o cafea la tonomat, dar nu trebuie sa definim acel gust ca fiind gustul cafelei adevarate.

Cafeaua necesita un adevarat ritual de preparare pentru a ne oferi aroma dorita

Dupa cum bine stim, in lume exista deja cateva branduri celebre, specializate in bauturi pe baza de cafea, pentru care oamenii raman fideli pentru ani de-a randul, iar asta deoarece acestia respecta aceeasi reteta, dar si o calitate ridicata. Nu de putine ori unele persoane se intreaba de ce aceste branduri consacrate au atat de multi fani, dar cel mai probabil, raspunsul poate fi acela ca acestia respecta cu strictete retetele, folosesc produse de calitate, iar toti cei ce merg acolo zi de zi, practic sunt convinsi ca nu cumpara doar un produs gustos, ci si unul calitativ.

Brand-uri precum Starbucks, Costa si multe altele stiu prea bine cum sa isi mentina clientii, iar cel mai important factor pe care se bazeaza este reprezentata de cafeaua profesionala pe care acestia o ofera tuturor clientilor, fapt pe care acestia se bazeaza in fiecare dimineata.

Cum ar fi sa puteti sa consumati acasa o cafea la fel de buna precum cele savurate in cafenelele mentionate in randurile anterioare? Ei bine, cu ajutorul aparatelor profesionale de cafea puteti sa va bucurati de gustul aromat al cafelei, chiar in confortul propriei locuinte. Inca de la primele utilizari veti descoperi o multime de functii pe care vi le ofera aceste aparate si cu timpul veti deveni un mic barista.

Prietenii vor adora sa serveasca cafeaua alaturi de voi, iar diminetile voastre vor mirosi a cafea proaspat preparata si vor avea gustul dorit de fiecare persoana matinala – cel a cafelei preferate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Proudly powered by WordPress | Theme: Journey Blog by Crimson Themes.