Ce tabla pentru acoperis sa aleg pentru locuinta mea?

Cand renovezi casa sau iti construiesti una noua, te confrunti cu alegerea unei invelitori potrivite pentru acoperis. De la tigla de beton pana la sindrila bituminoasa, optiunile sunt variate. Tabla iti poate aduce anumite avantaje despre care o sa discutam in acest articol.

Insa pana si tabla iti ofera optiuni diferite, deci pe care le alegi? Iti voi prezenta diferitele tipuri de tabla si cum sa o alegi pe cea potrivita in functie de nevoile si dorintele tale.

Inainte de a prezenta cateva dintre cele mai eficiente invelitori pentru acoperis, trebuie sa va oferim un sfat care va va scuti de multe cautari. Bilka este un producator de solutii pentru acoperisuri care a impresionat piata constructiilor inca de la lansare. Datorita calitatii si garantiei de lunga durata pe care o ofera pentru toate categoriile de produse, aceasta companie este recomandarea noastra pentru fiecare familia care intentioneaza sa-si construiasca o locuinta rezistenta si sigura.

Tipuri de tabla pentru acoperisurile locuintelor

Principalele tipuri sunt tabla cutata, tabla faltuita si tigla metalica. Fiecare are avantajele proprii si sunt folosite in constructii diferite. Acestea sunt facute din metal, iar invelitorile pentru acoperis din metal sunt mai avantajoase decat celelalte. Iti ofera o rezistenta sporita impotriva incendiilor si a conditiilor meteo neplacute.

  • Vila/casa: opteaza pentru tigla metalica sau, daca panta acoperisului e sub 15 grade, tabla faltuita. Desi e mai scumpa, are un aspect mai frumos.
  • Magazin: poti opta pentru toate cele 3 tipuri.
  • Supermarket: de obicei, panta acoperisului are o inclinatie de sub 15 grade. Astfel, opteaza pentru tabla cutata si tabla faltuita, deoarece tigla metalica nu poate fi montata la o astfel de inclinatie.
  • Constructii agricole mici: tabla cutata e optiunea perfecta. Desti poti pune tabla faltuita, nu merita deoarece este mai scumpa.
  • Garaj: poti opta linistit la tigla metalica si tabla cutata.
  • Cladire industriala: aici poti opta pentru toate 3 tipuri. Alege tabla cutata si tabla faltuita daca inclinatia acoperisului este mica.

Avantajele tablei pentru locuinta ta

Tipul de tabla ales va avea propriile avantaje si dezavantaje. Fiecare invelitoare este potrivita pentru un anumit tip de constructie, iar clientul trebuie sa cunoasca aceste detalii inainte de a face o alegere. Citeste-le cu atentie pentru a alege tabla potrivita pentru locuinta ta:

  • Tigla metalica

Una dintre cele mai comune alegeri din Romania, tigla metalica isi mentine renumele. Aceasta se monteaza usor si rapid, iar placile metalice pot fi usor de prins daca sunt folosite accesorii potrivite. Izoleaza foarte bine din punct de vedere fonic si are un grad mare de protectie termica. Astfel, poti economisi bani la costurile pentru incalzirea locuintei.

De asemenea, tigla metalica are o greutate redusa. Astfel, nu e nevoie de o rezistenta foarte mare a structurii casei tale pentru a mentine acoperisul. Iar in ziua de azi poti alege din nenumarate modele, dimensiuni si culori pentru a crea aspectul dorit.

Cand vine vorba de rezistenta, tigla metalica este superioara. Are protectie la coroziune, temperaturi extreme si la vanturi puternice.

  • Tabla cutata

Aceasta tabla iti sare in ajutor cand tigla metalica nu poate. Daca panta acoperisului pe care vrei sa montezi tabla e mai mica de 15 grade, tigla metalica nu va functiona. In schimb, tabla cutata este potrivita. In plus, aceasta are costuri reduse. Deci, daca bugetul tau este limitat sau vrei sa investesti in ale lucruri, tabla cutata este o alegere excelenta.

In plus, lucrarile de mentenanta necesare sunt minime. Astfel economisesti mai multi bani. Si, la fel ca tigla metalica, tabla cutata este destul de usoara si se monteaza usor. Are o durata mare de viata si poti alege o sumedenie de culori, grosimi si dimensiuni.

Daca vrei ca locuinta ta sa aiba un aspect mai inedit, poti alege tabla cutata vopsita, tabla cutata zincata sau tabla cutata ce imita lemnul. Astfel, daca alegi tabla cutata, esti sigur ca vei gasi exact ceea ce doresti.

  • Tabla faltuita

Aceasta este foarte usoara si se monteaza fara efort. De aceea poti monta tabla faltuita pe pante foarte mici. Temperaturile mari si vanturile puternice nu vor crea daune, deoarece straturile protectoare ii ofera o durabilitate mare. Si, la fel ca tabla cutata, tabla faltuita este usor de intretinut si nu necesita lucrari frecvente de mentenanta.

Alegerea tipului de tabla poate fi complicata uneori. Cei de la Bilka te pot ajuta sa gasesti invelitoare potrivita locuintei tale! Si nu trebuie sa fie neaparat tabla sau tigla metalica. De la folii pentru acoperis, fereste si sipci de gard, acestia sunt echipati pentru a-ti oferi cele mai bune produse pentru locuinta ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Proudly powered by WordPress | Theme: Journey Blog by Crimson Themes.